LOGO iFEED

Vragen? +31 6 11192661

Voorkomt koliek bij paarden

Minder voerverbruik

Gezonde paarden, blije eigenaar

Hoe werkt het?

Hoe werkt het?2020-09-07T13:51:28+02:00

Hoe werkt het?

Voert uw paard op een natuurlijke manier

IFeed bootst het natuurlijke eetgedag van het paard na, door de gewenste portie voer automatisch in kleinere porties toe te dienen verdeeld over dag en nacht. Het vaak voeren van kleinere porties is een eenvoudig concept dat wordt geaccepteerd door vooraanstaande dierenartsen en paarden voedingsdeskundige over de hele wereld. Zie kop … voor wetenschappelijke artikelen.
In een perfecte wereld zou u uw paard de gehele dag en nacht een handvol voer willen geven. Met IFEED kunt u dat precies doen.

Volgens een door u ingesteld schema krijgt het paard tientallen of zelfs honderden kleine porties de gehele dag en/of nacht toegediend.

De wetenschap achter kleinere porties

Paarden hebben een kleine maag en produceren constant maagzuur. Door te kauwen produceert het paard speeksel en het speeksel helpt het maagzuur te neutraliseren en beschermt het slijmvlies van het bovenste gedeelte van de maag (het squameuze deel). Door het voeren van grote porties die veel granen bevatten en daarna het uren vasten raakt het gevoelige spijsverteringsstelsel van het paard overbelast en kan het vroeg of laat spijsverteringsproblemen veroorzaken.
Door het paard regelmatig kleine porties te voeren zult u spijsverteringsproblemen zoals maagzweren en koliek, maar ook stal ondeugendheden en stress tegen gaan.

Een voorbeeld advies voor als uw paard overdag buiten staan en in de nacht binnen:
Stel uw rantsoen krachtvoer is 2kg wat u waarschijnlijk verdeeld over 1kg in de ochtend en 1 kg in de avond.
De automaat geeft met 1 portie ca. 50 gram voer (afhankelijk van soortelijk gewicht en structuur van het voer).
Als we de portie controle op de automaat instellen op 4 geeft de automaat dus per voerbeurt 200 gram voer.
We starten met voeren 1-2 uur na binnen halen en als het paard de eerste hoeveelheid ruwvoer binnen heeft gekregen. Laten we om 21.00 starten met krachtvoer middels de automaat. Als we dan elk uur de automaat laten starten zal het tot in de ochtend 6.00 10x gaan voeren. 10x 200 gram maakt de gewenste 2kg.

Wat andere zeggen:

LOGO iFEED

‘’Het is goed gelukt met de Ifeeds. Makkelijk te installeren en aan te sluiten. Afgelopen weekend heb ik dit gedaan en de paarden zijn er heel blij mee… Ik in ieder geval wel want dit geeft me wat rust in de tijden dat ik thuis moet zijn om te voeren. Bedankt voor de service.’’

Demi, amazone

Victoria Stables, Veghel

Het installeren van IFEED

De installatie van IFEED is eenvoudig. Deze video begeleidt u van begin tot eind bij het installeren van een IFEED startpakket. U kunt het IFEED startpakket installeren op uw eigen voerbak of u kunt een IFEED voerbak aanschaffen voor een geheel complete set.
– Automatische voerdispenser voor gebruik binnen of buiten de stal.
– Gebruik voor uitgifte van pellet brok, granen, gemalen granen, supplementen en ander geconcentreerd voer (van 6,35 mm dik en 19.05 mm lang).

Ga naar de bovenkant