iFeed De derde finalist Dutch Masters Innovation Award

De iFeed is een innovatieve voerautomaat, die ervoor zorgt dat paarden op vastgestelde tijden kleine porties krachtvoer of andere supplementen te eten krijgen. Paarden hebben een kleine maag en produceren constant maagzuur. Door te kauwen produceert het paard speeksel en dit speeksel helpt het maagzuur te neutraliseren en beschermt het slijmvlies van het bovenste gedeelte van de maag. Door een paard grote porties tegelijkertijd te voeren en daarna uren niks te geven, raakt zijn spijsverteringsstelsel overbelast. ‘Door foutief voermanagement krijgen veel paarden last van maagzweren of koliek. Een betere verdeling van het krachtvoer in kleine porties is ook beter voor het maag/darmstelsel van het paard. De iFeed voerautomaat helpt hierbij’, legt Dorus Snijders uit.

Simpel product
Met zijn bedrijf Vewi Techniek verkoopt Snijders de iFeed in Nederland. ‘Er zijn nog wel andere voerautomaten in de markt, maar die zijn meestal grootschaliger, duurder en gecompliceerder. De iFeed is een simpel product dat eenvoudig en door iedereen is te installeren en zorgt er bovendien voor dat paarden goed worden gevoerd.’ De voerautomaat draait inmiddels al bijna twee jaar in de stal van Jan-Willem van Heeswijk van Victoria Mengvoeders in Veghel. Snijders: ‘Hij kent de wereld van diervoeders als geen ander en stond er in eerste instantie absoluut niet voor open om hun werkwijze op het gebied van voeren aan te passen. Maar inmiddels is hij erg enthousiast over het systeem en heeft hij zijn stal compleet uitgerust met iFeed voerautomaten. Verder hebben we de iFeed ook al in een aantal andere stallen mogen installeren.’

Stimuleren
De Brabantse ondernemer heeft hoge verwachtingen van de iFeed. ‘Onze doelstelling is dat iedereen in de paardenwereld de iFeed dit jaar leert kennen. Elke paardenhouder moet weten wie wij zijn en wat wij doen. Die publiciteit willen wij vervolgens gebruiken om de verkoop van de iFeed te stimuleren. Onze uiteindelijke ambitie is om de hele paardensector te gaan voorzien van iFeed voerautomaten.’

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

En mis geen enkele update of innovatie.

[contact-form-7 id=”210″ /]